Den første tid efter

0 Flares Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Okay, her står jeg så 32 år gammel, nyskilt, mor til to, med en eksmand i fængsel!

Under uddannelse, i øvrigt står den næste eksamen for døren om et par uger!! Hus, have og to hunde. Det var ikke helt sådan jeg havde forestillet mig det da jeg søgte skilsmisse.

Så hvor starter man, når der skal ryddes op efter 2. Verdenskrig der lige har ramt mit liv?

Jo ser i, jeg bliver praktisk anlagt og nu skal der handles…Fordelen ved dette er, at jeg dermed ikke skal forholde mig til mine følelser!

Få økonomien til at hænge sammen

Blækket på skilsmissepapirerne er nærmest ikke tørt, og det økonomiske tilskud som jeg havde forventet skulle komme fra min eksmand, må jeg nok sande lader vente på sig. Men regningerne skal betales. Her går det store oprydningsarbejde i gang, på den økonomiske del af mareridtet. Alt hvad der er overflødigt, bliver sorteret fra. Mit avisabonnement, trænings abonnementet (som jeg alligevel ikke får brugt), jeg ringer endda til mit teleselskab for, at forhandle en bedre aftale. På dette tidspunkt har jeg intet at tabe og alt at vinde, min værdighed forsvandt lidt da politiet forlod min matrikel, så hvor svært er det at tigge om almisser hos teleselskabet! Så jeg tager simpelthen et udskrift fra banken og ringer til alle jeg har en serviceaftale med og forhandler dem ned i pris, her spiller jeg på alt hvad jeg kan, særligt min nuværende lorte situation. Bilen bytter jeg ud med en mindre. Arvestykkerne fra mormor kommer på auktion for jeg skal hive penge ind til den næste termin.

Frygten for at miste vores hjem

På dette tidspunkt, er der to navne på skødet på mit hus, mit og min eksmands. Min størst frygt er, at politiet kan gøre krav på huset eller tvinge os til at flytte. For hvad ved jeg om det og jeg tør ikke spørge nogen for vil jo ikke have unødig opmærksomhed henledt til mig, hvorfor ved jeg ikke, for jeg har absolut intet at skjule. Det eneste jeg fokusere på er, at børnene ikke skal flytte. De skal blive i deres vante omgivelser og skal ikke udsættes for yderligere stress. Og helt ærligt, så har jeg heller ikke kræfter til at skulle igennem den proces der ligger i at flytte.

Jeg sælger også ud af min eksmands ting, det er faktisk det første der ryger. Måske der også er en lille vendetta involveret her! Et øjeblik, smiler jeg ved tanken om, at skulle fortælle ham, at hans yndlings kap geringssav er solgt! Så kan han fucking lære det! De små glæder har stor værdi på dette tidspunkt og jeg suger dem til mig som rødvinspletten på et hvidt gulvtæppe.

Der går måneder før min økonomi er nogenlunde på plads og huset på papirerne bliver mit alene. I perioden optil er jeg super stresset, for jeg føler mig reelt i fare for at miste vores hjem. Igen, jeg ved ikke faktuelt om dette kunne ske, men frygten er nok for mig.

På med arbejdstøjet

Jeg trækker i arbejdstøjet og begynder, at ombygge huset, så jeg kan leje et værelse ud. Min eksmand har efterladt et større byggeprojekt og pengekassen er næsten tom. Her kommer google, youtube og vennetjenester for alvor til gavn. Jeg lærer at bygge med gips, træ, vådrumssikre et badeværelse, and so on… Jeg arbejder nærmest i døgndrift de første måneder for at få huset og min økonomi sikret. Men her 11 måneder efter, tænker jeg stadig over hver en øre jeg bruger.

Mine veninder har flere gange spurgt, hvordan jeg gør det og hvordan jeg kan finde ud af alt det håndværksmæssige… Hmmm det kan jeg faktisk heller ikke, men jeg er tvunget til at lærer det, hvis jeg vil skabe de bedste rammer for mine børn på dette tidspunkt. Og et gammelt ordsprog siger “nød lære nøgen kvinde at spinde” her lærte jeg bare at håndtere en dyksav fremfor en spinderok.

Kan man aflyse julen?

Nu står julen snart for døren, shit en lorte tid. Det er den første jul uden far! Kan man aflyse julen? Nej det er nok ikke en mulighed. Men vi skal i hvert fald ikke sidde her, helt alene. Jeg er ikke så heldig, at have en stor kærlig familie. Det der er tilbage af familien køre lidt deres eget show og som jeg talte om i det tidligere indlæg, så er der noget med nyhedsværdien omkring vores situation. Men nu er vi ikke den store nyhed mere, så folk forsvinder stille og roligt…

Jeg ved vi er velkommen hos det der er, af familie men jeg skal, som mor virkelig tænke over hvem mine børn er sammen med på dette tidspunkt. Det skal være mennesker som har så meget at give og overskud til at sætte sig selv lidt i baggrunden. Og sådan er min familie ikke.

Her kommer netværket i spil, jeg vil væk, væk fra Danmark. Vi vil på flugt fra det helvede vi er endt i. Men hvor kan man komme hen uden penge???

Nogle venner i Dubai forbarmende sig og tilbyder os et sted at bo og off we go. Det er nok en af de bedste beslutninger jeg tog. Her kunne ungerne og jeg bare være sammen, flere gange i løbet af dagen glemte vi helt vores situation hjemme i danmark. Vi var i 14 dage bare en helt almindelig familie, på spare ferie i Dubai.

Vi ender faktisk med at aflyse Julen, jeg bestak børnene med pizza, sandslotte og højtlæsning og det endte med at vi alle havde en fantastisk ”aflyst jul 2017”.

En tilstedeværende mor

Det som mine børn havde mest brug for, var ikke nyt legetøj men en mor i ro. De havde brug for at gå ture på stranden, lave sandslotte og mærke at deres mor var helt tilstede. Hvis mine børn skal komme bedst muligt igennem dette, så er det mig der skal reparerer dem, hvilket jeg gør ved at være nærværende og rummelig overfor deres tanker og følelser. Men det kræver faktisk meget når man selv er i krise. Men jeg gjorde det så godt jeg kunne.

xoxo

 

6 Replies to “Den første tid efter”

 1. Vi har ikke kendt hinden så længe, faktisk har vi kun tilbragt et par uger sammen engang i indien men noget jeg kan huske af dig og som jeg bliver ved med at se gemmen tiden mens jeg følger dit liv lidt her på fb er hvor stærk og selvstændig du er, det giver en inspiration til at når man vil noget så kan man.
  Jeg er sikker på at med din styrke skal du nok klare alt der kommer i din vej og håber på at vejen bliver nemmere med tiden og til sidst vil det bare være en gammel minde du tager med dig for at minde dig om hvem du er.
  Ønsker dig alt det bedte
  Maya

  1. Hej skønne Maya.

   Tusinde tak for de meget fine og rørende ord.

   Du har ret, der skal meget til før jeg lægger mig ned. Tror det vigtigeste man skal huske når man møder en krise, er at alt går over! Og når man er kommet ud på den anden side, så skal man vende det til en styrke, for ellers bliver man et bittert menneske<3

   Håber vores veje en dag føre os sammen igen.

   Det bedste til dig og din familie.

 2. ❤️❤️❤️❤️ kære fie jeg er lamslået af at læse dine oplevelser har ingen ord. Andet en hold kæft hvor er du bare sej fieog hvor er dine sønner heldige, at have en mor som dig❤️ masser af kærlighed til dig og dine 2 drenge❤️❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *